Fie că stai în centru, Circumvalațiunii sau Buziașului, BEGA a deschis special pentru tine câte un supermarket în fiecare cartier.
Te-ai trezit că te sună iubitul să te anunțe că vine acasă în 20 de minute cu șeful lui și soția acestuia la cină? Că ar vrea un fel de team-building de pandemie, doar că mintea ta stătea doar la ghiveciul ce încă fierbea pe aragaz… Cum să îi servești pe musafiri cu un simplu ghiveci? Poți mai bne de atât!
Hai că îți dau o veste bună! Dacă ai pus așa: puțin ulei de măsline, ceapă roșie, tăiată fâșii subțiri, ardei gras, tăiat fâșii lungi și subțiri, câteva roșii proaspete și o cană de suc de roșii, ceva condimente și sare după gust și ai pregătit o mână de pătrunjel proaspăt, toate, dar absolut toate luate rapid de la Carrefour în dimineața cu pricina, ești pe cale să faci minunata și mult-lăudata shakshouka. Fă repede în ghiveciul de pe aragaz 4 sau 5 cuiburi pentru a așeza acolo ușor câte un ou spart și aștepți apoi să se lege albușul. Gălbenușul lasă-l moale.
Șeful lui și soția vor fi încântați. Vor face poze cu shakshouka (care arată întotdeauna demențial) și se vor linge apoi pe degete! Atâta doar că se vor mai întoarce…
Se apropie prânzul și aragazul e curat, masa goală iar copiii încep să se agite? Noroc că ai fost la Mega Image și ai cumpărat tăiței lați proaspeți, că arătau bine, cu care mai apoi n-ai avut idee ce să faci. Caută-i pe unde i-ai pus și pune-i la fiert.
Între timp, taie o varză și două cepe, călește cepele cu boia și apoi adaugă și varza. Până se călesc toate, scurgi pastele și pregătești masa. Strigi hoarda înfometată și până se înghesuie la spălat pe mâini și se ceartă pe scaune, ai adăugat tăițeii fierți în varza călită, amesteci și poftă bună! O să ceară a doua porție. Vezi să fie varza mare!
Am fost săptămâna trecută la Auchan și am cumpărat compulsiv, cum îmi e stilul din martie încoace. De data asta, după ce am hăpăit aproape tot din frigider, m-am ales cu o pungă de linte, care arată tare drăguț, că îmi vine să fac borcănașe pentru lumânări din ea. Așa că o invit la mine pe prietena mea vegetariană să încropească ceva rapid pentru cină și să bem împreună un pahar de vin la o poveste. Zis și făcut. Vine cu niște ciuperci și niște spanac proaspăt tot de la Auchan, că nu are niciodată încredere în mine că aș avea în casă ceva fără carne.
Pun lintea la fiert iar ea călește într-o tigaie ceapă cu usturoi zdrobit. Obosită după atâta efort, desfac sticla de vin și torn două pahare. Între timp, ea aruncă în tigaie lintea bine scursă, o mână de spanac tocat și câteva ciuperci. Adaugă puțin turmeric (pe care, culmea, îl avea în buzunar) și le lasă pe toate acolo o vreme în timp ce ne bucurăm de paharul nostru de vin. Luat tot de la Auchan, că eu în alt magazin nu mai intru, de când e BEGA atât de aproape. Le găsesc acolo pe toate.
Cina a ieșit incredibil de gustoasă. Eu mi-am pus o lingură de iaurt gras peste. Mniam. Rapid și gustos. Și sănătos, spune prietena mea.